Tuesday, 28 April 2015

Mukaku rasa MERENYAM!! Macam kene miang buluh~~!!!

Salam & hi sume...

Huwaaaa~~~
Arini rase sangat la tak selesa...gatal,merenyam segala bagai..dah la mood tak berapa elok since semalam..tambah pulak arini muka rase gatal2 jek...hadoii...memang haru la kannn...Rasenya ni sume disebabkan pencuci muke yang baru try tu kot...maybe tak sesuai dgn muka saya ni ha..Sedihnya rasa sebab dah almost 2 years still tak jumpe lagi pencuci muka yang sesuai dengan kulit muka ni ha...sensitip sangat agaknya..maka selamatlah pencuci muka ni ke dalam bakul sampah...daaaa~~~
Bye~~
Nak dijadikan cite (cara sembang kalah mak jemah la.. ), iolls dah try macam2 produk,tapi still tak jalan..hai la gervenne, kenapa la susah sgt nak cari kamo ni..kalau tak mesti daku tak berpaling tadah pada yang lain..rasenya pakai since 2005/2006 sampai la 2013..memang best pakai..rase cam bersih je muke ni especially lepas pakai scrub dia, walaupun muka iolls ni memang kurang bermasalah (alhamdulillah) dari segi jerawat ke ape ke, tapi perasaan muke bersih & segar sentiasa tu memang best..tapi terpaksa stop pakai sebab susah nak amat nak cari brand ni kat Muar now...lepas tu bermula la pencarian facial cleanser yang masih belum jumpa penghujungnya.. T_T
Siap ade royal jelly oke...miss u sooo much...sobs T_T

Disebabkan perasaan yang sangat tak selesa tu, iolls balik awal..pukul6.09 dah start enjin..hahahaha..Dalam hati nanti sampai rumah nak buat pembersihan tahap majlis bandaraya punya..So, lepas mahgrib bermula la misi mengemas...pd hal sapu & tukar cadar je pon..sembang cam kemas 1 rumah..hahaha... ~.~"

Now, misi mencarik lagi ape skin care yang nak dicuba..dalam aty cam nak cuba neutrogena jek..salah satu sebabnya adalah cam senang nak carik..kat watson ade, guardian ade..haaa, hopefully takde la jadik cam kes gervenne tu kan... ^_^

Tapi, maslahnya sekarang tak tau nak try set yang mana 1 sebab sume nampak cam best..huwaaaa~~~ (gambar ihsan pakcik gogel)

Set deep clean ni rasenya normal set kot..

Set ni pulak, katanya more pada make up remover..iolls ni mane la ade mekap2..tak reti makk...

Yang ni nampak cam best jekkkk~~~ Fine Fairness katenyerrrrr~~hehehe

So, bagi la masa sikit kat kulit muka ni untuk sembuh dari gatal2, baru la beli...tak tau lagi nak beli mane, tapi takde hal la kan..ade mase lagi..kalau agak2 tak tau gak, nanti sampai grab je la mane2 pon..hahaha..tapi so far tak jumpe lagi trial pack..kalau ade trial pack kan sonang..takde la membazir..huhuhu...