Thursday, 14 November 2013

Sabah Bha~~ Part 2

Hye u olls,
Part 2 ni ai akan story kat u olls tempat2 yang kitorang sempat pegi dalam 2 hari terakhir kitorang stay kat Sabah nun...

Kinabalu Park
Haaaaaaa....ini tempat ai rasa antara tempat yang WAJIB korang pegi sebab bila ai masok tempat ni, perghhhh,rase macam kat oversea la siottt!!sebab ape?sebab...naik je atas tu,kabus punya la tebal..pastu sejuk giler..perghhhh...memang sangat syok la kan...kalau la bawak tilam & bantal mmg lena tido den..hehehehe...tapi yang tak bestnyer,jalan dia yang sangat la bengkak bengkok,sampai ada member tu mabuk..hehehe...kalau yang tak tahan,better telan gula2 & tido sebelum naik tu...xoxo...kalau korang nak pegi sana,boleh naik bas van sewa dari Padang Merdeka yang mana korang kena bayar RM20 seorang..Perjalanan amek masa 2 jam dari Kota Kinabalu ke Kundasang/Ranau..Kinabalu Park ni ada kat dalam laluan kesana,tepi jalan jek so confirm korang boleh nampak signboard dia.. ok la,now enjoy la gambar kitorang kat sane ek...hehehe...
van sewa yang bikin pening..xoxo















Rumah Terbalik
ok,tgk tajuk tu mst korang tengah bayangkan,'Macam mana rupe rumah terbalik ni ek?'..kannn???
haaa,kalau nak tau,nanati tengok la gambar2 kat bawak ni ye..bayaran masuk RM10 bagi dewasa..kanak2 ai tak teringat pulak..
p/s: kami tak dibenarkan ambil gambar ketika berada di dalam rumah,jadi hanya ada gambar kat area kawasan rumah sahaja.





Perdana Park
kat sini kitorang datang time malam sebab >>> ada pertunjukan AIR PANCUT BERIRAMA...chantek u olls...terpesona ai tgk...tempat ni pon besar n nampak kemas...











p/s:: gambar kat atas ni sume dri kamera sony kesayangan ai oke..bukan curik2 dari internet oke..xoxo

Btw, sebelum ai chiow,last entry ai ada bagitau kn yang hotel ai ni depan dia memang macam2 la kedai...fuhh...puas menahan godaan untuk beli itu ini..xoxo





Sunday, 10 November 2013

Sabah Bha~~ Part 1

Assalamualaikum...
Lepas puas pikior ap yg nak ditulih, akhirnya ceq dh buat keputusan..
I'm going to tell u olls bout my WORK HOLIDAY.. hahahhaa...xkuase ok nk tulis psl koje...ckop2 lerrr~~!

<< mood mengimbau kembali >>

Day 1 (19 Sept 2013)
Me & kak zakiah (colleague), mintak khidmat & jasa baik dri cik adik manis a.k.a YANA untuk hantar kitorang ke LCCT. Disebabkan cik adik manis tu ada exam kul12, so kitorang gerak agak awal (7am) diaman rancangan asalnya lebih awal (6am)..hahaha,giler kau jahh...
So,kitorang sampai dalam kul9,dengan tahap kelaparan yang agak menggila,kitorang direct pegi ke 'Marrybrown'..

Lepas kenyang, kitorang lepak2 la kat LCCT tu..jalan sane,jalan sini,dah penat baru la duduk..tu pon takde kosi,duduk lantai jek la kannnn...xoxo...
Pas dipanggil & check hape sume,kitorg pon ready untuk fly3 oke...

Bila ada Cik Afifah, gambar memang sentiasa sempat di'capture'..xoxo

Keje kitorang dalam flight >> usha Peramugara la...apa lagi??!!hahahaha

Gedebak gedebuk dalam kul3.30 kitorang selamat sampai ke KK..alhamdulillah...Dengan kadar segera kitorang pergi carik lokasi hotel yang dah di'booking' lebih awal >> HOTEL ISKANDAR SINSURAN...Hotel biase jek,tapi yang bestnyer adalah hotel ni betol2 depan PASAR PHILIPPINE!!!O.M.G~~!!!Malam tu jgk kitorang zasssss kesana..hahahahhaa....

Day 2 (20 Sept 2013)
Hari ke-2 pepagi lagi kitorang dah menapak ke Gaya Market yang agak dekat dengan hotel.




Balik dari sane,kitorang plan nak island hopping, tapi tak sempat dah sebab sampai ke Jesselton Point agak lambat (12pm).So,kitorang pon g la ke Manukan Island.Kadar sewa life jacket & snorkelling tu RM10/pcs, harga yang lain dah lupa lak.Tapi,yang paling best adalah kitorang buat Parasailing!!! weeehuuu~~!!macam best je..macam syok je...
Tengok la gambar dibawah ni ehhh...jangan jeles oke~~!








Sampai sini dulu utk entry kali ni...untuk day3,4&5 tunggu next entry lah...ai dah penat...nak zzzzzzz~~~
bye semua...
Assalamualaikum...
:)

Saturday, 9 November 2013

i'm back bebeh

Assalamualaikum...
Lame btol x hupdate blog ni kn...last entry thun 2011 ritu...hahahaha....
Now,mcm2 dh brlaku n brubah...
Ak pn dh slmt hbs blja n dh bkerja...alhamdulillah...

1st entry pas skian lama agk2 nk cte ap ek?
Cte psk krj or psl life ak skrg?
Hahaha...ntah le..tgu la next entry ek...hahahaha....
Daaaa...see u again... ♥♡♥