Tuesday, 26 May 2015

Info Perfume Part 1 : Perbezaan kategori dalam minyak wangi

Salam & hi semua....
Sape suke perfume a.k.a minyak wangi, sila angkat kaki tangan!!!
Mesti ramai yang suke kannnn...wangi & fresh gitew~~

Since iolls dah terlibat secara tak langsung dengan perfume ni, kali ni TG nak share few info pasal perfume ni siket... (..now nak pakai nickname TG which stand for Tempe Goreng!!hahaha)

  • Eau de Cologne (EDC) : Hanya mengandungi 3 hingga 5 peratus esen pewangi. Kalau korang pakai pagi before g keje tu, time nak pegi lunch tu bau dah tarak la...balik dari lunch, panas2, bau perfume dah takde, ganti bau tengik~~ pengsan!!
  • Eau de Toilette (EDT) : Hanya mengandungi 4 hingga 8 peratus esen pewangi dan sedikit semburan cuma mampu bertahan sehingga lewat petang.
  • Eau de Perfume (EDP) : Mengandungi 8 hingga 15 peratus esen pewangi. Semburannya boleh bertahan sehingga lewat malam.
  • Perfume : Mempunyai esen pewangi yang terbanyak iaitu 15 hingga 30 peratus. Ia mampu bertahan sehingga satu hari.
Haaa, nampak tak perbezaannya disitu?? Best kan info2 ni...hehehe...

So, now TG nak promote sikit barang jaualn TG ni....
TG ade buat promosi perfume gred 5A Dubai. Kalau aritu TG jual perfume gred 3A Dubai dengan harga RM40/botol, now TG nak jual yang gred 5A punya dengan harga RM50/botol sahaja!!!Murah gile babas kannnn!!!!!

Tunggu ape lagi???Jom la grab...Nak beli banyak2 pon bole..Bole buat:

  • Guna sendiri
  • Bagi mak / ayah
  • Bagi awek / pakwe
  • Abg2 yang single lagi bole guna nak tackle awek :)
  • Bagi anak2 (nak elak diorang rembat perfume korang..haha)