Saturday, 13 August 2011

Cowboys And Aliens



Cowboys And Aliens ni citer tentg penduduk sebuah pekan koboi kat area Arizona, Amerika nuuu. . . di0rang nih berusaha keras menentang serangan makhluk asing yang muncul dari langit  ( di0rang anggap mende ni SETAN. . .! ) Nama pekan koboi tempat di0rang tinggak tu Absolution . 

Cerita Cowboys And Aliens ni bermula bila Jake Lonergan (lakonan Daniel Craig), terdampar tanpa sebab di pekan Absolution, hilang ingatan dan di tangan kirinya ada gari ganjil yang sungguh misteri, nampak moden.

Dia tak tau kenapa kat tangan kiri dia ada benda tu sebab dia langsung tak ingat. . .  Dek kerana hilang ingatan, si Jake Lonergan ni p0n tak tau la yang dia ni sebenonyer adalah penjenayah paling dikehendaki terutama oleh orang paling berkuasa di pekan Absolution, Kolonel Woodrow Dolarhyde ( lakonan Harrison Ford ). . .  Dia baru tahu dia adalah penjenayah apabila di tunjukkan poster 'wanted' yang ada gambar wajahnya !

Ketika Jake Lonergan ditangkap, pekan itu tiba-tiba diserang oleh kapal makhluk asing yang muncul secara tiba-tiba dari angkasa. . . . Serangan makhluk asing tu membunuh ribuan orang dan memusnahkan banyak harta. . . . Rupa-rupanya gari misteri yang terpasang di pergelangan tangan Jake Lonergan adalah alat senjata yang boleh memusnahkan makluk asing tu, tapi dia tak dapat melakukan serangan berseorangan, maka dia terpaksa bekerjasama dengan orang yang menahannya, Kolonel Woodrow Dolarhyde dan musuh-musuhnya demi menyelamatkan pekan Absolution dari ditakluki makhluk asing. . . 







hurm, dah2 la tu aku citer. . . kalu nak tau lagi, g la teng0k kat wayang yek. . . =)


Selepas filem Independence Day n Skyline ( bes gak cite nih ), Cowboys And Aliens p0n guna tema yang sama iaitu penjajahan makhluk asing, cuma ruang masanya berlainan. Tahun di dalam jalan cerita Cowboys And Aliens adalah dalam kerangka masa tahun 1873, manakala kisah dalam filem Independence Day dan Skyline berlaku di zaman moden.


s0, pakat ramai2 p teng0k yea . . . =)

trailer citer ni sila kelik sini



. . . hari sengal . . .

As Salam . . . .

hye3 . . . .

lme dah tak tulih kat bel0g nih kan . . . . .  rindu giler . . .  hahahaha  ;)

arini aku saje jek nak tulis pasal kejadian yang berlaku kat aku with my 2 best buddies ari Khamis ( 11 Ogos 2011 ) aritu . . .

~ ~ START ~ ~

pagi tu kit0rang cam biase la, g kelas sume. . . habis jek kelas kit0rang tr0s la g library JMTi tuh...tgk2 TUTUP ! ! ! ! . . .ado0o0iiii. . . p0t0ng bet0l la . . . kit0rang baru jek nak cari bahan untuk FYP kit0rang < < tunjuk rajin seben0nyer. . hahahaha . . .pastu kit0rang d0k la temenung kat depan l0bi jabatan TKM tuh . . . tibe2 b0b0 bagi idea t0k g library awam kat seberang jaya nuuu . . . then, dengan sepantas kilat kit0rang gerak g sane ( dengan memakai jaket JMTi . . ! ! !giler kan . . ? ! ! ) . . . pas sampai ter0s bermula la misi mencarik bahan . . . TAPI . . . satu buku yang ada kaitan dengan tajuk pr0jek  p0n takde . . . D.A.M.N .  . ! !

s0, ape lagi, keb0sanan p0n melanda diri kit0rang. . . zzzzzzz ~ ~ ~

pastu kit0rang cakap, j0m BALIK . . . b0san ar . . . ! ! !

on da way balik tu kit0rang kene lalu depan SUNWAY CARNIVAL . . time tu cane ntah kit0rang punyer kete 'terbel0k' mas0k kat parking sunway tuh . . .hahaha =)

bile dah mas0k tuh, aku n da gang p0n pikir2 la, ap nak wat kat cini eak . . ?bling. . idea datang . . !

j0m teng0k WAYANG. . . !hahahaha =)

ushar punye ushar cite yang ada, last2 kit0rang wat keputusan nk teng0k cite c0wb0y & alien < < citer aku . . yeay. . .  ( seben0nyer puas gad0h nak teng0k citer ape . .s0rang nak teng0k captain america, s0rang nak teng0k zo0keeper. . yang aku lak nak teng0k c0wb0y & alien ). . .



sementara nak tunggu wayang start, kit0rang p0n merayap la kat sunway tuh . . ade kete api terbabas mas0k sunway beb. . . !pas puas teng0k kete api tu kit0rang gerak g f0fuler lak . .

JTM beb . . !

let's check it 0ut. . !

anda dah sampai ke stesen sunway yea . . =)

hai sayang, mari saya hantar balik. . . hahahaha =)




kacang puteh . . !


tiket raye ada tak jual nih. . ?

tiket abeh, nak l0mpat naek tak lepas, cne nih . . ?

balik naek besikal la. . j0m. . hahahaha =)



p/s : mamat yang amek pic nih tangan pengk0r la aku rase, sebab tu pic sume gegar. . . ! chitttt. . . !

pas dah cuk0p taim, kit0rang p0n teng0k la citer tuh . . 0k la, n0t bad..( kalu nak taw citer tu pasal ape, b0le la bace entry pas entry nih k . .  jap ag ak menaipnyer. . . lalalala ~ ~ )

abeh neng0k cite, kit0rang g buke p0se kat sila o0o sila . . n pas buke, ter0s balik JMTi . . .

~ ~ END ~ ~

p/s : aku n da gang ngah tunggu k0misen dari JMTi nih sebab t0l0ng pr0m0te JMTi kat library, sunway n wayang . . . hahahaha =)




Tuesday, 2 August 2011

ramadhan datang lagi...

yes, alhamdulillah ramadhan datang lagi tahun ini untuk sama2 kita meraikannya....

semalam, alhamdulillah aku dapat menjalankan ibadah puasa dengan jayanya walaupun ada sakit2 perut gak...

hurm, aku ada pergi f0rum sempena bulan Ramadhan ari jumaat lepas... kat JMTi je pun...tapi 0ke la, dapat banyak jugak input.... Ustaz yang datang dua 0rang ( Ustaz Bakri & Ustaz Izad Hambali ).... Ustaz Izad ada cakap....

BULAN RAMADHAN NI BULAN PESTA... PESTA IBADAH... TAPI KITA SEKARANG BUAT BULAN RAMADHAN NI MACAM PESTA MAKANAN JEK...!!!

tyme Ustaz cakap 2, terasa cam ada sp0tlight suluh kat aku jek...hahahaha...terasa aku.....

xpe la, pape pun, yang penting kita cuba laksanakannya sehabis baik....jangan d0k kejarkan terawih, tapi s0lat 5 waktu KANTOI..peringatan untuk diri sendiri juga....