Tuesday, 26 May 2015

Info Perfume Part 2 : Perbezaan gred minyak wangi

Salam & hi uolls,

haaaa, sebelum ni TG dah share pasal kategori perfume kan...lom bace??ok la, bole bace kat sini...So, kali ni TG nak cite pasal gred2 perfume pulak...korang mesti penah dengar tentang gred2 perfume ni kan, especially customer TG la kan..hahaha...

so, jom check it out ~

Gred 3A:

  • Biasanya lagi murah dari gred 5A & haruslah lagi murah dari ori kannnn...
  • Warna & kepekatan cecair yg lagi cair
  • Ketahanan bau: around 4 hour
  • kalau duduk dalam aircond je , ok dah gred 3A ni...tp kalau duk merayau tgh panas mmg 2jam dah tak bau dah la...

Gred 5A:

  • Semua nak sama dengan yang ori, tapi still tak dapat lawan yang ori la...
  • Ketahanan bau: around 6-8 hour
  • kadang2 perfume gred 5A ni dijual dengan harga yang murah hingga hampir sam dengan harga gred 3A...Sebab apa? sebab nak promosi la beb :)
Original reject:

  • Perfume ori tapi ada physical defect seperti - tutup calar, tutup longgar, botol calar, printing kat botol tak jelas and so on...
  • Dijual tanpa kotak < Please take note ya! 
  • kadang2 perfume gred 5A ni dijual dengan harga yang murah hingga hampir sam dengan harga gred 3A...Sebab apa? sebab nak promosi la beb :)

Okay, nampak tak perbezaannya disitu?? Best kan info2 ni...hehehe...

So, now TG nak promote sikit barang jaualn TG ni....
TG ade buat promosi perfume gred 5A Dubai. Kalau aritu TG jual perfume gred 3A Dubai dengan harga RM40/botol, now TG nak jual yang gred 5A punya dengan harga RM50/botol sahaja!!!Murah gile babas kannnn!!!!!

Tunggu ape lagi???Jom la grab...Nak beli banyak2 pon bole..Bole buat:




  • Guna sendiri
  • Bagi mak / ayah
  • Bagi awek / pakwe
  • Abg2 yang single lagi bole guna nak tackle awek :)
  • Bagi anak2 (nak elak diorang rembat perfume korang..haha)